خوردگی دیگ های بخار :
برای جلوگیری از خوردگیدر دیگ بخار ، لوله های انتقال آب داغ و پره های گرم كننده باید عامل های عمدهخوردگی را شناخت و به حذف آنها پرداخت . این عامل ها به طور عمده عبارتند از :
pHآب
نمك های موجود در آب
گازهای حل شده در آب
مواد آلی موجود در آب
غلظت بالای هیدروكسید سدیم
نقش pH آب خوردگی دیگ بخار :
pH آب خالص در دمای معمولی (حدود 25درجه سانتیگراد) حدود 7 است . بااین pH ، آب می تواند به آرامی بر آهناثر كند . با بالا رفتن دمای آب ، درجه تفكیك یونی آن (H+ + OH- H2O) بزرگتر و pH آن از 7 كوچك تر و اثر آهن بر اشیای آهنی و فولادی سریع تر می شود.
بررسی های تجربی واندازه گیری نشان داده شده است كه اگر pH آب مصرفی در دیگ بخار بین 5 تا 6 و فشار برابر 50 اتمسفر باشد ،15 درصد رسوبی كه بر جدار دیگ بخار تشكیل می شود از اكسید آهن (Fe3O4)است . این نشان می دهد كه در این شرایط ، خوردگی جدا دیگ به وسیله آب قابل توجهاست .
با بررسی هایی كه انجامگرفته ، روشن شده است كه مناسب ترین pH آب و دمای در شرایط موجود در دیگ بخار (دمای حدود 200 درجسانتیگراد و فشار حدود 15 اتمسفر) ، بین 5/8 تا 9 است كه معادل pH بین 5/10 تا 5/11 در شرایط معمولیاست . در این شرایط از خوردگی و زنگ زدگی جدا درونی دیگ بخار جلوگیری می شود .بنابراین قلیاییت آب كه به طور عمده از هیدروكسید سدیم ، كربنات و بی كربنات سدیمموجود در آب ناشی می شود تا حد مناسبی از خوردگی دیگ بخار جلوگیری می كند .
اگر میزان قلیاییت آبدر دیگ بخار كم باشد ، به طور معمول با افزودن مقدار محاسبه شده ای از فسفات سدیمآن را افزایش می دهند و اگر میزان قلیاییت آب بالا باشد (كه بر اثر فرایند سبككردن آب و وجود كربنات هیدروژن سدیم پیش می آید) ، با افزودن آهك یا با استفاده ازرزین های تبادل گر یون H+ می توان قلیاییت آب را پایین آورد و تنظیم كرد .
نقش نمك ها در خوردگیدیگ بخار
بررسی نرم افزار تجارت الکترونیک بر اساس ساختار DoSAM
آب ,دیگ ,بخار ,، ,خوردگی ,كه ,دیگ بخار ,ph آب ,خوردگی دیگ ,در دیگ ,قلیاییت آب
درباره این سایت